A sosit vremea celor mai colorate și mai parfumate flori, pentru grădini vesele și pline de viață. Pentru jardiniere avem tradiționalele mușcate, de toate culorile, petunii și sulfine, begonii pentru balcoane însorite, verbine multicolore…

Margarete africane (Osteospermum), salvia de grădină, crăițe (Tagetes) cu flori mari și mici, căldărușe (Aquilegia) care ne aduc aminte de grădinile bunicilor, plante aromatice decorative prin frunze și prin flori, plante perene suculente, flori de piatră (Portulaca) ce înfloresc toată vara…multe minunății pentru insule de culoare în orice grădină.

Pentru iubitorii de plante cățărătoare mediteraneene recomandăm floarea de hârtie (Bougainvillea glabra) cu minunatele sale flori mov, Dipladenia (Mandevilla splendens) cu flori roșii, roz sau galbene, Iasomia (Jasminum polyanthum) cu floricele albe deosebit de parfumate.

Pentru cei care preferă plantele cățărătoare de exterior, avem caprifoiul, cunoscut și ca Mâna Maicii Domnului (Lonicera), cu flori albe, roz sau portocalii, Luleaua turcului (Capsis radicans) cu flori portocalii sau galbene, îndrăgitul Clematis cu flori mov, roz, albastre, vișinii etc… Vița canadiană (Parthenocissus) are încă frunzele verzi, dar vă va surprinde toamna cu un colorit spectaculos, roșu-galben-arămiu. Iedera pentru cei care doresc o plantă cățărătoare cu frunze veșnic verzi, cu aspect rustic, pentru acoperirea unor pereți sau garduri.

Hortensiile se vor bucura de zonele umede și umbroase, unde se va alătura cu placere pomul de aur (Aucuba japonica), Dicentra (Dicentra spectabilis) cu floricele ca niște inimioare, albe sau roz, crinul de umbră (Hosta), Vinca (Vinca minor) cu multe-multe floricele mov…

Chiar dacă iarna este încă departe și gândul ne stă numai la plante cu flori multicolore, avem și conifere atât pentru garduri vii (Leylandii) cît și conifere decorative și solitar, în grădini sau ghivece. Preferatul nostru rămâne molidul argintiu (Picea Pungens hoopsii), o bijuterie pentru grădina dumneavoastră, dar avem o gamă foarte bogată de conifere și plante veșnic verzi, pentru toate gusturile.

Ne vedem sâmbătă între orele 9 și 17, duminică între 10 și 14, iar în timpul săptămânii vă așteptăm de la 9 la 18. Vă dorim un sfârșit de săptămână însorit, plin de flori și spor la grădinărit!