Sorry:
- Please recheck your ID(s).
- If you are showing a private album, check that the "Retrieve Photos From" option is set to "User's Private Album" and that the Authorization Key is correct.

Chiar dacă CACTUS înseamnă plantă cu țepi (în greaca veche), printre cele aproximativ 3000 de specii cuprinse în această familie există și plante fără țepi, dar indiferent de soi una dintre caracteristicile principale ale cactușilor este frunza  suculentă, care reține apa. Țepii s-au dezvoltat cu rolul de a apăra planta de razele solare, dar și de animalele ierbivore, iar în zilele noastre de colecționarii mai puțin ambițioși. Există atâtea soiuri disponibile și la noi în țară încât este practic imposibil să nu găsești ceva pe placul tau.

În timp ce cactușii preferă să fie ținuți în ghiveci, plantele suculente cum ar fi soiurile de Sempervivum și  Sedum se dezvoltă foarte frumos în grădină, pe stâncării sau în orice alte zone cu substrat nu foarte bogat. Aceste soiuri nu prezintă țepi și sunt rezistente la iernile de la noi, fără a avea pretenții speciale în ceea ce privește lumina sau solul. Se înmulțesc într-un ritm destul de rapid și pot acoperi zone întinse. Chiar dacă fac și flori, majoritatea sunt decorative în principal prin frunzele cărnoase.

Combinațiile de plante suculente arată extraordinar în mini-aranjamente, atât pentru interior cât și pentru grădină.