De la primele semne ale primăverii până la primul îngheț, jardinierele ne înveselesc terasele și ferestrele cu flori anuale de sezon.

Vara cele mai răspândite flori pentru jardiniere sunt mușcatele și petuniile, în nenumărate combinații de culori, de la mușcatele clasice albe, roșii la cele jucăușe în nuanțe pestrițe de roz, alb și mov, la petuniile în cele mai năstrușnice culori. Foarte decorative, cu inflorescente pe toată perioada verii, ușor de îngrijit și ușor de îndrăgit, se găsesc soiuri pentru toate gusturile.

Printre multe alte specii de plante care se pot folosi pentru jardiniere, anintim Bacopa, cu floricele mărunte, albe,  Plectranthus – o plantă curgătoare decorativă prin frunzele sale verzi cu alb, cu parfum puternic de tămâie, Coleus (Urzicuța) și Heuchera, decorative prin frunzele lor  colorate, Dalii pitice, Tagetes (Crăițe) – cu flori galbene sau portocalii, Lobelia – plată curgătoare cu floricele albastre, Verbine, Gazania în culorile calde ale soarelui, Begonia (Floarea de gheață), Armeria și Aubrieta- cu floricele mov,  Margarete africane, Portulaca – în nuanțe delicate de roz, galben,  roșu…

Vă prezentăm câteva idei de aranjamente pentru jardiniere, cu flori accesibile și ușor de îngrijit, ideale pentru decorarea teraselor și a ferestrelor cu expunere la soare. Pentru a avea plăntuțe sănătoase și pline de flori, nu uitați de hidratarea corespunzătoare și de substanțele nutritive administrate o dată pe săptămână.