Dar cu o grădină de flori, cine știe? :)

E timpul să scoatem uneltele de grădinărit, cheful de aer curat și idelile de amenajat grădina, deoarece încep să sosească plantele noi și interesante, vin și pomii și arbuștii fructiferi și nu mai e mult nici până la iubitele noastre mușcate și petunii.

Întâmpinăm primăvara la Nea Garden cu varietăți superbe de magnolii, cu flori roz, albe sau galbene (Soulangeana, Susan, Stelata, Elisabeth), Magnolia grandiflora (diferite dimensiuni), Cercis cu florile sale roz care apar înaintea frunzelor, Forsythia (Ploaia de aur cu floricele galbene), urmează să primim Syringa vulgaris, cunoscut popular ca și liliac (cu flori mov sau albe), Philadelphus – iasomia parfumată de grădină și multe alte soiuri ideale pentru clima țării noastre.

Sorry:
- Please recheck your ID(s).
- If you are showing a private album, check that the "Retrieve Photos From" option is set to "User's Private Album" and that the Authorization Key is correct.

Dintre arbuștii sub formă de tufă amintim Photinia Red Robin – cu frunzele noi  din vârful plantei roșii, iar cele mai vechi verzi – tufă ideală pentru aranjamente cu alte specii, sau borduri, Prunus Laurocerasus  – Laurocireșul pentru garduri vii, Nandina domestica – cu frunzele sale roșii-verzui care se colorează și mai intens toamna, diferite varietăți de Euonymus ( Fortunei, Aureomarginatus, Emerald gold ), Berberis cu frunze verzi sau roșii, varietăți de Ilex, cu sau fără țepi, Cytisus cu flori galbene, roșii sau portocaliu cu galben și multe multe alte minunății.

Sorry:
- Please recheck your ID(s).
- If you are showing a private album, check that the "Retrieve Photos From" option is set to "User's Private Album" and that the Authorization Key is correct.

O surpriză a acestei primăveri este Edgeworthia Macrophilla – un arbust care înflorește primăvara devreme, cu flori galbene, intens parfumate. Numele plantei îl comemorează pe Michael Pakenham Edgeworth, botanist irlandez care a găsit acest arbust în Himalaya și l-a dus în Marea Britanie în jurul anului 1850. Edgeworthia iubește soarele, iar pe perioada iernii, la temperaturi de sub 5 grade trebuie protejat cu folie anti-îngheț. Parfumul florilor sale este o combinație între florile de liliac și zambiluțe. Florile apar înaintea frunzelor. Anul trecut nu am avut Edgeworthia, dar iubitorii acestui soi îl găsesc în această perioadă în Garden Center-ul nostru din Florești.Edgeworthia

Nu lipsesc nici coniferele, tuia, brazi, molizi, pini, larice, chiparoși, cedri și ienuperi de diferite înălțimi,  porturi și texturi (verde crud, verde închis, argintiu, etc) și  formele topiare (spirală, pon pon, etc).

Vă așteptăm cu drag în Florești, pe str. Avram Iancu 322, de luni până vineri între 9:00 – 18:00, sâmbătă între 9:00 – 17:00 și duminică între 10:00 și 14:00, iar începând de luni 07.03 vă aștepăm și la punctul de lucru din parcarea centrului comercial Cora din Cluj Napoca.

Vă dorim o primăvară placută, multă inspirație și spor la grădinărit!